Predstavujeme vám tohtoročné jarné menu
Prvé oficiálne jarné dni priniesli, okrem teplého počasia, aj nové jarné menu vo všetkých Klubovniach. Náš šéfkuchár pripravil päť jedál, ktoré reflektujú aktuálnu sezónu a po zime prinášajú do kuchyne príjemné farebné osvieženie. V hlavnej úlohe sa tak môžete tešiť na hrášok, jarnú bryndzu, špenát, reďkovku či jahody.
Menu začíname sýto zelenou krémovou polievkou z mladého hrášku. Intenzívna sladkastá chuť je doladená trochou smotany, vypečenou slaninou a sami si môžete dosypať chrumkavé krutóny.
Hrášok zohráva dôležitú úlohu aj v ďalšom jedle, krupote s mladou cuketkou a grilovanými kuracími prsiami. K tomu syr Vršatec, známy ako slovenský parmezán.
Máte radi niečo ľahšie? Mysleli sme aj na to a máme pre vás bulgur šalát s restovanou jarnou zeleninou, vajíčkom a hriankou s jogurtovým syrom.
Pre tých najhladnejších sme nemohli vynechať poriadny burger. Nájdete v ňom trhané koleno, jarnú bryndzu, rukolu, mladú cibuľku, reďkovku a slaninu. Ako prílohu podávame opekané baby zemiaky s jogurtovo-bylinkovým dresingom.
Sladká bodka na záver je naozaj sladká. Čokoládový koláč s vanilkovou zmrzlinou a čerstvými jahodami, preliaty horúcou jahodovou omáčkou. Bude to výzva, nezačať dezertom.
To sú dobroty, čo? Nenechajte si ich ujsť a zastavte sa v ktorejkoľvek Klubovni. Ak chcete pravidelne sledovať fotky našich jedál, sledujte nás na Instagrame.